Inför fotografering

Inför en fotografering bör man tänka på att ha på sig neutrala kläder, med det menar jag inga starka färger eller olika mönster som kan stjäla uppmärksamheten, klädbyte kan vara bra att ta med.  

 

För att inte fånga dagens frukost kan det även vara en bra idé att borsta tänderna innan fotograferingen ;-)

 

Är det barnen som skall fotograferas, tänk då på att det kan vara bra att välja en tid på dygnet då de är som på gladast humör.

 

När de nyfödda skall porträtteras ligger fotograferingen mellan två till tre timmar så att den tid som kan behövas finns. Att tänka på är att bebisen max skall vara 6 månader och helst mätt och  trött. 

 

Uppstår det krångel eller ofrivilliga deltagare löser vi detta genom att ta en paus eller i värsta fall boka om fotograferingen.

Platsval

Jag utgår från centrala Helsingborg och vid fotografering av barn har jag en mindre fotostudio på södra stenbocksgatan i Helsingborg - dit man även kan komma för en träff innan bokning av fotografering och lära känna mig mer om så önskas. 

 

Utomhusfotografering är ett bra alternativ att fotograferas i, vilket ger mjukt och fint ljus med härliga bakgrunder. Vi kan utgå från studion om klädbyte tagits med och tillsammans hitta en fin plats i närheten.

 

Då jag även sitter på en bärbar studio, kan jag komma hem till er för en fotografering om så önskas. Detta kan vara väldigt uppskattat vid fotografering av nyfödda.

 

Skulle vädret vara hemskt och utomhusfotografering inte är möjligt får vi fotografera i studiomiljö eller boka om till en dag då värdet är finare - inget extrakostnad tillkommer då.

 

Villkor

O:jeling Photography förbehåller sig rätten att publicera bilderna samt att använda bilderna till marknadsföring om inget annat skriftligt avtalas.

 

Avbokningar 

Sker via SMS, samtal, röstmeddelande eller mejl.

Avbokning gör senast 48 h innan fotograferingen skall äga rum. Om fotograferingen avbokas efter denna tid faktureras en avbokningsavgift på 350 kr.

 

Skulle besöket mot förmodan utebli utan någon kommunikation faktureras en avgift på 500 kr. 

 

Reseersättning 42kr/mil från centrala Helsingborg tillkommer.

 

Vid publicering av fotografier på sociala medier är det viktigt att skriva ut vem som tagit fotot skriv då:  Fotograf: O:jeling Photography, Helsingborg https://www.ojeling.se

 

Viktigt att poängtera; fotografierna ni köpt har ni köpt redigerade - var vänliga och respektera att det inte uppskattas om bilden redigeras genom att t.ex. lägga på filter. Bilden tappar då min fotografiska prägel.