Vill du ta fina porträtt på dig själv där du som mål har att bygga en egen portfolio, använda till ditt CV, ha i dina tackkort från studenten eller bara ta snygga porträtt på dig själv för nöjes skull? Tillsammans löser vi dina önskemål.

Inför

Vid porträttfotografering gäller det att dyka upp med ett glatt humör och att vara avslappnad :-)

Detta kommer jag att hjälpa dig med så att bilderna blir så naturlig som möjligt.  Är det din första gång framför kameran? Med enkla övningar på plats är det är inga problem, jag hjälper dig att slappna av och bli bekväm i situationen.

 

Inför en fotografering bör man tänka på att ha på sig neutrala kläder, med det menar jag inga starka färger eller olika mönster som kan stjäla uppmärksamheten, klädbyte kan vara bra att ta med.  

 

För att inte fånga dagens frukost kan det även vara en bra idé att borsta tänderna innan fotograferingen ;-)

 

När det skall fotograferas mer stilrena porträtt som till CV är det bra att tänka på att ha enkla och lite finare kläder då vi kommer att kombinera olika kläder för bra variation. Bra att ta med sig är även hårborste och klädroller.

 

Vid porträttfotografering där du agerar modell för din egen portfolio diskuterar vi innan fotografering vad som förväntas och vad som skall tas med. Miljö och ev. MUA diskuteras och bestäms likväl.

 

Villkor

O:jeling Photography förbehåller sig rätten att publicera bilderna samt att använda bilderna till marknadsföring om inget annat skriftligt avtalas.

 

Avbokningar

Sker via SMS, samtal, röstmeddelande eller mejl.

Avbokning gör senast 48 h innan fotograferingen skall äga rum. Om fotograferingen avbokas efter denna tid faktureras en avbokningsavgift på 350 kr.

 

Skulle besöket mot förmodan utebli utan någon kommunikation faktureras en avgift på 500 kr. 

 

Reseersättning 42kr/mil från centrala Helsingborg tillkommer.

 

Vid publicering av fotografier på sociala medier är det viktigt att skriva ut vem som tagit fotot skriv då:  Fotograf: O:jeling Photography, Helsingborg https://www.ojeling.se

 

Viktigt att poängtera; fotografierna ni köpt har ni köpt redigerade - var vänliga och respektera att det inte uppskattas om bilden redigeras genom att t.ex. lägga på filter. Bilden tappar då min fotografiska prägel.

Platsval

Jag utgår från centrala Helsingborg och vid studiofotografering har jag en mindre fotostudio på södra stenbocksgatan i Helsingborg - dit man även kan komma för en träff innan bokning av fotografering och lära känna mig mer om så önskas. Hör då bara av er till mig innan så bestämmer vi tid. 

 

Utomhusfotografering är ett bra alternativ att fotograferas i, vilket ger mjukt och fint ljus med härliga bakgrunder. Vi kan utgå från studion om klädbyte tagits med och tillsammans hitta en fin plats i närheten.

 

Då jag även sitter på en bärbar studio, kan jag komma hem till er för en fotografering om så önskas. Rekommenderar detta till mer stilrena porträtt så som CV.

 

Skulle vädret vara hemskt och utomhusfotografering inte är möjligt får vi fotografera i studiomiljö eller boka om till en dag då värdet är finare - inget extrakostnad tillkommer då.